Comments are off for this post

Истинският крал на Азириут

Автор – Лиляна Байлова

Режисьор –  Димитър Димитров

Участват: Елена Валентин, Мария Генова, Ивана Стоянова, Симеон Велков, Мартин Властанов, Емил Неделчев

Сценография и костюми – Димитър Димитров

Маски и кукли – Емил Неделчев

Пиесата на Лиляна Байлова „Истинският крал на Азириут” ни пренася в приказно кралство, където лошото е надделяло над  доброто. Огромното желание на Аврора да бъде кралица привлича вниманието на „сдружението” на магьосниците. Те изпращат свой представител, който да изпълни мечтата й, но той едва ли е най-подходящ за случая.

За да постигне своето желание, Аврора се съгласява да заплати безмилостна цена. Магьосникът случайно изпраща Аврора в страната Азириут, където тя може да стане истинска кралица. Но изпълнението на мечтата ѝ я поставя в смъртна опасност.

Усетил изчезването на сестра си, Никодим успява да я последва в отвора на пространството между реалния и приказния свят. Попаднал при истинския крал на Азириут, той научава мрачната тайна на кралството и се впуска да търси сестра си, за да я измъкне от опасността.

Това е една пиеса , в която е заложена не само вечната борба на доброто със злото. Тук се разкриват определени човешки качества, които героите успяват да проявят, попаднали в сложните обстоятелства. Те имат възможност да опознаят себе си и да покажат на нас силата на братската любов и смисъла на смелостта и саможертвата. Подтикват ни и да помислим  дали сбъдването на всяко желание води до това, което сме очаквали.

Очаквайте едно приказно представление, което ще развълнува не само малките зрители, но и онези от „порасналите”, които са запазили детското в себе си и все още вярват, че приказният свят на справедливостта съществува.

Видео:

Фотогалерия:

Comments are closed.