Comments are off for this post

„Самодивска приказка“

„Самодивска приказка“ е спектакъл, създаден по мотиви от български народни и вълшебни приказки. „Вълшебни” е думата от детството на нашите родители, която използвахме преди да се появи ,,фентъзи”. Тези приказки разказват за магии, за стари вярвания и предания, някак оцелели до наши дни.

И така, в нашето представление има самодиви, орисници, обикновени хора и необикновени желания. Ще Ви разкажем за едно момче, което в стремежа си да се докаже пред другите и да смае цяло село, пожелава да си вземе самодива. Не на последно място, заслепен от нейната хубост. Желанието му се сбъдва, но си има цена и тя е да пази една тайна. Дали ще я опази и какво ще научи, ще разберете от нашата ,,Самодивска приказка”.

В духа на българските народни приказки, нашата история е изпълнена с много хумор, жив диалог и магичност. Битовите и вълшебните картини се редуват, създавайки разказ, наситен с музика, танци и динамика. Докато просто се забавляваме, ще се замислим за важни неща, а тъжното и смешното ще вървят ръка за ръка. ,,Самодивска приказка” е спектакъл за публика от 5 до 105г.

Вярваме, че допира до съкровищницата на българския фолклор и фантазия е ценно преживяване на всеки етап от живота ни. Не пропускайте тази среща!

Място: Кино-театър Освобождение, гр. София, бул. Мария Луиза 106
Билети: на касата на театъра и през Грабо.
Цена на билета за родител с едно дете 6.00 лв.

Постановка: Надя Асенова
Сценография: Галина Абаджимаринова
Музика: Марио Балтаджиев
Участват: Грета Неделчева, Жаклин Георгиева, Мария Йорданова, Ивана Стоянова, Божидар Халембаков, Александър Дадов, Емил Неделчев.

 

Comments are closed.