Comments are off for this post

„Драматургия за деца 2016” – четвърто издание

На финала на „Вълшебната завеса” в Търговище ще поздравим и авторите на най-добрите  нови пиеси за деца

В рамките на тазгодишния Международен фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“ ще бъдат обявени  резултатите и наградите на победителите от Четвъртия конкурс „Драматургия за деца 2016″. Той е национален по смисъла и идеите, които са заложени в него, но е и международен в организационен план.

До края на април авторите ще изпращат своите текстове, а тримата журиращи, независимо един от друг, ще им поставят оценки. Имената на участниците остават тайна за оценяващите до деня, когато всички пиеси преминат през очите им. Класирането е резултат от чиста аритметика – сбора от точки, присъдени от всеки от тримата журиращи.

Наградите за победителите имат и материално, и морално измерение. Освен паричните награди, творбите им ще получат възможност за международна огласа, а най-добрите ще бъдат стимулирани с поставяне на сцена.

Както и предходните три издания, конкурсът е проектиран и финансиран изцяло от канадските организации International Talent Club, Canada и Art Education Support Foundation, Canada със съдействието на Фондация МКТ АРТТОС – България, Сдружение „Вълшебната завеса“ и Драматичен театър Търговище.

„Драматургия за деца“ 2016 отново предоставя възможност на български драматурзи да покажат своя талант и умения. Конкурсът има за цел да стимулира, развива и утвърждава съвременната българска драматургия за деца и юноши, като средство за привличане на вниманието, изграждане на вкус и желание в младото поколение за съприкосновение с театралното изкуство.

 

Comments are closed.