Comments are off for this post

Отличие за директора на Търговищкия драматичен театър

Положителна оценка получиха и организаторите на МФСД „Вълшебната завеса“. Благодарност към тях изрази председателят на журито доц. д-р Йоана Спасова-Дикова за героизма, че успяват да съберат толкова много различни хора за фестивала в Търговище и да го поддържат години наред. Според нея, децата на Търговище са привилегировани да виждат най-добрите спектакли и така се учат да бъдат театрални зрители.

Специално отличие за изключителния си принос при израстването на фестивала „Вълшебната завеса“ от неговото създаване до 17-то му издание, получи Петър Петров – директор на Търговищкия драматичен театър. Голямата изненада бе поднесена с решение на Борда на Канадския Международен клуб на таланта – International Talent Club и неговата дъщерна формация Клуб АРТТОС, България.

Тодор Мадолев, Президент на Клуб АРТТОС, подкрепен от председателя на журито доц. д-р Йоана Спасова Дикова поднесоха приза и изненадаха директора на театъра, като му честитиха своеобразния юбилей преди навършването на пълнолетие.

Петьо, на добър час, но нека този юбилей – 17-годишнината на фестивала се запомни затова, че трябва винаги да си остане детски и младежки, за да е чист и искрен, както детския смях и вълнението на младата му публика. Нека и на 100- годишното си честване фестивалът „Вълшебната завеса“ си остане с порива и искреността на 17-те си години.

Според Мадолев Търговищкият драматичен театър е един от най-добре работещите театри в България. Той има публика, в него се раждат разнообразни и актуални спектакли и това държи театралното изкуство живо.

Comments are closed.