Comments are off for this post

Докосни ме

Спектакълът “Докосни ме” от Анна Петрова е предизвикателство към младежката аудитория, надничане в живота на един тийнейджър.

С елегантно чувство за хумор, постановката разглежда някои от основните проблеми на младите. Говори за нещата, които трябва да се преодолеят, с помощта на близките като задава въпроса: „Те винаги ли са до нас?” И точно в търсене на този отговор главният герой избухва: „Майка ми ни напусна. Баща ми е безработен. Лени не ме поглежда. Какво ще кажете?“

Еди живее заедно с родителите си в малък град, ходи на училище и страда, че на лицето му непрекъснато се появяват пъпки, че родителите му нямат време за него и че красавицата на класа не му обръща внимание.  Ситуацията се влошава още повече, когато майка му неочаквано се влюбва в съседа и забягва с него.

Накратко, Еди е чувствителен поет, неразбран интелектуалец и нещастно влюбен. Но това не му пречи да ни разсмее и да ни накара да погледнем на пубертета с чувство за хумор.

В спектакъла участват младите актьори на Драматичен театър Търговище – Мария Йорданова, Лъчезар Андреев и Александър Дадов, както и познатите на публиката Ивана Стоянова и Маргарита Маркова.

Сценографията е на Галина Абаджимаринова, а постановчик е Съби Събев.

Comments are closed.