Comments are off for this post

Рисунката на 10-годишната Емили Николаева ще краси следващия плакат на „Вълшебната завеса”

Рисунката на 10-годишната на Емили Николаева Христовa  „Трите прасенца” ще краси плаката на международния фестивал на спектаклите за деца „Вълшебната завеса” догодина. Талантливата художничка е възпитаничка на Школата за изобразително изкуство към Обединен детски комплекс в Търговище.
Втората награда журито присъди на Надежда Петкова на 9 години от Школа за изобразителни изкуства „Артея“, а трета е рисунката на Ния Цонева от III група „Слънчо” на детска градина „Здравец”.

Журито, с председател художникът Цончо Денев, присъди и пет поощрителни награди.

  • Рисунка „Клоун” на Иван Вълчев, 6 години, Школа за изобразителни изкуства „Артея“.
  • Рисунка „Пипи”на Ивайла Тодорова Груйкина, 9 години, Школа за изобразителни изкуства към Обединен детски комплекс.
  • Рисунка „Големият лош вълк” на Ирина Марио Георгиева, 3 години, Школа за изобразителни изкуства към Обединен детски комплекс.
  • Мария Любомирова Димитрова, 2 Г клас II СУ „Проф. Никола Маринов”
  • Рисунка „Трите прасенца” на Рая Кръстева Иванова, 5 години, Школа за изобразителни изкуства към Обединен детски комплекс.

Специалната награда на журито е за 10-годишната Десислава Андрианова Дианова, която нарисува  „Червената шапчица”.

За победителите ще има награди, които ще бъдат раздадени на 11 май от 18.00 часа, по време на кастинга за Звезда на „Вълшебната завеса“.

Конкурсът „Аз и театърът” се провежда всяка година в рамките на Международния фестивал в Търговище. Тази година рисунките оценява жури в състав:

Цончо Денев, директор на Художествена галерия „Никола Маринов“ Галина Абаджимаринова , сценограф в Драматичен театър Търговище и Пламен Проданов, уредник в Художествена галерия „Никола Маринов“.  

 

Comments are closed.