Comments are off for this post

Ана от другата страна

„Младостта се носи върху
крилете на неприспособимостта.“

Венцеслав Константинов

“………ми е ‘се таа, брат…….”

„Ана от другата страна“ е авторски спектакъл на Надя Асенова, базиран на три произведения – „Железният светилник“ на Д. Талев и драмите „Вампир“ на А. Страшимиров и „Албена“ на Й. Йовков. Целта на този спектакъл е да ангажира младите, с едно изненадващо пътешествие сред емблематични женски образи от българската драматургия и литература.

Едно седемнайсетгодишно момиче – Ана се опитва да си отговори на важни въпроси под натиска на родители, приятели, гаджета и т. н. Въпроси като: “Коя съм аз? Какво искам? Какво да правя с живота си?…не ми е ‘се таа, брат…”.

За да проведем този диалог между поколенията ние, намерихме оригинални  решения – сценичен бой, каскади, рисувахме пластически любовта и секса – първият и зрелият. Заложихме на атрактивна мултимедия и я наситихме с пластически и танцувални картини и с прекрасната музика на Дони.                 Ситуацията ескалира до физически сблъсък и доведена до крайност, Ана полита от покрива на клуба. Един безсмислен и отчаян полет, който я отвежда… от другата страна.

Заповядайте на „Ана от другата страна“! Надяваме се това да бъде едно запомнящо се преживяване!

Ролите се изпълняват от актьорите: Анна Петрова, Добрина Гецова, Ивана Стоянова, Жаклин Георгиева, Маргарита Маркова, Лъчезар Андреев, Атанас Махнев.

Автор и режисьор – Надя Асенова

Музика – Дони

Консултант по сценичен бой и каскади-Камен Иванов

Мултимедия- Кънчо Касабов

Сценография и костюми-Тодор Райков

Comments are closed.