Comments are off for this post

Сватбен маратон

Драматичен театър – Търговище представя „Сватбен маратон“ от Виктор Ляпин.

Постановка и музикална среда – Владимир Петков, сценография и костюми – Галина Абаджимаринова. В ролите ще видим Любомир Фърков, Грета Неделчева, Йордан Любомиров, Сияна  Янева.

„Сватбен  маратон“ е съвременна комедия, с  гротескно-абсурдни  елементи.  Действието се развива в малък град в провинцията. Там има фабрика, в която от време на време идват командировани да инсталират машини. И тъй като мъжката част от населението е отишло да печели в големите градове, то останалите жители са предимно жени.

За кого да се омъжат те? Кого да „хванат за разплод“, освен нищо неподозиращите командировани!  За целта е създадена  една почти мафиотизирана структура за примамка и безупречно „връзване“, в която са се включили дори полицията и продавачката на автобусни билети.  До сега никой не е успял да се измъкне, или поне не веднага. Не и ако не е направил дете.

Поредният нищо неподозиращ командирован е примамен от красавицата на града, с която подписва брак, но когато се прибират в дома на младоженката разбира, че неговата булка съвсем не е тази,за която се е оженил…

Comments are closed.