Comments are off for this post

XXII Театрални празници „Дни на големия театър в малкия град“

Уважаеми зрители, наближава 22-то издание на театралните празници „Дни на големия театър в малкия град“.  През тази година ще имате възможност да видите четири гостуващи и едно премиерно представления.

На 30 май Сливенският драматичен театър ще представи „Непоправимо“ на режисьора Владлен Александров. В ролите ще видим Емил Марков, Албена Павлова, Таня Йоргова и Августин Демерджиев. „Непоправимо“ е история за две приятелски семейства, които са на път да разберат има ли цена любовта и каква е тя.

nepopravimo

Няколко дни по-късно, на 5 юни, ще видим авторския моноспектакъл на Димитър Живков „Живак“. Постановката е на Продуцентска къща Креди Арте.

Димитър Живков е много опасен. Опасно талантлив. Опасно откровен и опасно точен като човек. Истински живак. Неслучайно, всеки, който го е гледал в „Живак“, знае, че това представление също изглежда опасно – опасно е за зрителите, които има опасност да се пукнат от смях и опасно за актьора Димитър Живков, който два часа играе буквално като луд. Дяволски талантлив и еднакво убедителен е във всеки един от над 10-те характера, които пресъздава. Още по-шокиращо е, че той се опитва (и успява!) да играе няколко персонажа едновременно.

живак_4

На 14 юни е премиерата на съвременната френска комедия „Ох, тези пари“ от Флавиа Кост на режисьора Владимир Петков, с актьорите Васил Драганов, Добрина Гецова, Марина Мозжухина и Божидар Попчев. Както подсказва заглавието, в представлението е погледнато с хумор на жизненоважния въпрос за парите. Но не просто за пари, а за ужасно много пари и как различните хора реагират, когато те се появяват на хоризонта. Способни ли сме ние да издържим на този „удар“ и какво променя той у нас и в света около нас? И докъде могат да ни доведат изборите, които правим във важни за нас моменти?

На 25 юни гостува ДКТ Пазарджик с „Една седмица не повече“ на режисьора Емил Марков. Това е смешна пиеса за един отегчен мъж, който иска да се раздели с половинката си, но не намира сили да й каже. Затова решава да потърси помощ от приятел. Той пък се влюбва в жена му и оттам нататък героите изпадат в невъобразими ситуации с главни действащи лица актьорите Йоана Буковска, Димо Алексиев и Емил Марков.

И последното заглавие, включено в програмата е „Ножица-трепач“ – интерактивно представление на Театър „Българска армия“ и „Сити Продакшънс“.

bukovska

На 1 юли, зрителите ще имат уникалния шанс да бъдат сценаристи и режисьори на това, което им предстои да видят. Какво е то? “Ножица-трепач” е една пиеса, в която всяка вечер се извършва убийство. Жертвата е известна пианистка, а заподозрени са всички, които са я познавали. И всеки има мотив, но извършителят е един. Започва разследване, в което и зрителите могат да участват и да решат отговора на загадката.

Участват Веселин Ранков, Георги Къркеланов, Стефания Колева, Ненчо Илчев, Иван Радоев, Гергана Данданова, Александър Дойнов.

nojica

Всички представления са с начален час 19.00. Билетите вече са в продажба. Ето и програмата:

Дни на големия театър в малкия град

Май – Юли 2019

ХХII ро издание

П Р О Г Р А М А

 

30 май 19.00 ч.

НЕПОПРАВИМО

Постановка на Драматичен Театър „Стефан Киров“ – Сливен

от Щефан Фьогел

превод – проф. Владко Мурдаров

режисьор – Владлен Александров

сценография – Иван Карев

участват актьорите : Емил Марков, Албена Павлова, Таня Йоргова и Августин Демерджиев.

5 юни 19.00 ч.

ЖИВАК

Постановка на ПК „Креди Арте”

Авторски спектакъл на Димитър Живков

Режисьор: Димитър Стефанов

Художник: Димитър Димитров

Музика: Мартин Каров

Участват: Димитър Живков

 

14 юни 19.00 ч.

ОХ, ТЕЗИ ПАРИ

Постановка на Драматичен театър Търговище

ПРЕМИЕРА

От Флавия Кост

Постановка и превод : Владимир Петков

Сценография: Галина Абаджимаринова

Участват: Васил Драганов, Добрина Гецова, Божидар Попчев, Марина Мозжухина

25 юни 19.00 ч.

ЕДНА СЕДМИЦА НЕ ПОВЕЧЕ

                                                               ПК “Ажур Пико” и Театър „Българан“

Автор : Клеман Мишел

Режисьор: Емил Марков

Сценограф: Юлияна Войкова – Найман

С участието на: Емил Марков, Йоана Буковска, Димо Алексиев

 

1 юли 19.00 ч.

НОЖИЦА-ТРЕПАЧ

Постановка на Театър Българска Армия

Автор: Брус Джордан и Мерилин Ейбръмс

Постановка: проф. д-р Ивайло Христов

Сценография: Нина Пашова

Музика: Дони – Добрин Векилов

Костюми: Кремена Халваджиян

Превод: Златна Костова

Участват: Веселин Ранков, Георги Къркеланов, Стефания Колева, Ненчо Илчев, Иван Радоев, Гергана Данданова, Александър Дойнов

За повече информация и резервации – тел: 0601/62528 , 0878460481

Comments are closed.