Comments are off for this post

Спектакъл на търговищкия театър е селектиран за участие в националния фестивал „Младите в театъра“

Спектакълът „Eдна крачка до предела“ на търговищкия драматичен театър е селектиран за участие в XII издание на националния фестивал „Младите в театъра“. Престижният форум ще се проведе през октомври в Ловеч.

Драматичен театър – Търговище ще представи пиесата на Игор Бауерзима „Eдна крачка до предела“, поставена от режисьора Денислав Янев. Това е поредно признание за младите артисти от трупата на театъра и постановъчния екип на „Eдна крачка до предела“. Миналата година спектакълът спечели наградата „Слави Шкаров“ за млад театрален режисьор.

Заглавието е сред любимите на младата публика. Разказва за странния случай на двама тийнеджъри от Норвегия, запознали се с в чат за самоубийци. Те искат да водят уникален живот, но или бързо се пренасищат, или се страхуват да го водят докрай. След като не намират основания да продължат да живеят, единственото, което им остава, е да напуснат живота и то с категоричността на филмови персонажи.

Публиката в Ловеч ще има възможността да види спектакъла на 10 октомври по време на фестивала „Младите в театъра“, който има мисията да предостави сцена на спектакли от дебютиращи и млади режисьори и да даде възможност на публиката да се запознае, в рамките на няколко дни, с най-любопитното от театралния живот в страната.

1

Comments are closed.