Comments are off for this post

В Търговище обявиха конкурс за млади артистични таланти

За поредна година от Държавен драматичен театър – Търговище и Община Търговище обявяваме конкурс за млади артистични таланти (между 5 и 10 години)! Той се провежда ежегодно в рамките на Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса” в Търговище.

През 2016 година ще бъде VXII-то поредно издание и ще се проведе от 9 до 14 май. Очакваме ви на нашата сцена!

Ето и регламента:

Участници:

До участие се допускат момичета и момчета на възраст от 5 до 10 години, представени от своите учебни заведения и разпределени в две възрастови групи:

І. от 5 до 7 години

ІІ. от 8 до 10 години

Очаквания към участниците в кастинга: да се превъплътят в образите на любими приказни герои, използвайки средствата на актьорското изкуство /слово, пластика, костюм/

Кастинг 1

Кастингът се провежда в 2 тура:

І. Тур –участниците се представят чрез средствата на словото; очакваме да разкажат за своя герой; да го представят с реплики от приказката или по друг начин.

ІІ. тур – участниците танцуват на избрана от организаторите музика и  чрез танц и жестове представят избрания приказен персонаж;

 

Класиране:

Класирането се извършва от компетентно жури с участието на режисьори, актьори, сценографи, хореографи и педагози.

Категории и награди:

І. За най-добър костюм: І, ІІ, и ІІІ награда

ІІ. За най-добро артистично представяне /по 3 награди в двете възрастови групи/

Награди получават всички участници, като на най-добрите се присъжда звание и приз „Звезда” на Вълшебната завеса.

 

Забележка: Регистрацията на участниците се извършва до 22 април от представители на учебните заведения или родители. Всяко училище или детска градина могат да регистрират не повече от 2-ма участници, като провеждането на вътрешен кастинг е препоръчително.

При регистрацията се вписват трите имена на кандидата, дата на раждане, имена и телефони на родителите, имена и телефони на педагозите и на учебното заведение, което представят. Предоставят се аудиозаписи и реквизит /ако са нужни такива/, както и кратко описание на представянето.

 

За регистрация: тел. 0601/625 28, на касата на театъра.

За друга информация: 0601/633 77

 

Comments are closed.