Comments are off for this post

Вълшебната завеса отново се вдигна в Търговище

С карнавално шествие и площадна приказка Жар театър откри XVIII издание на Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса – 2017“. Малките зрителите се насладиха на специално подготвената програма, а някои от тях облякоха карнавални костюми и се включиха в шествието.

Предстои между 9 – 12 май малките жители на Търговище да видят още от най-доброто, създадено за тях.

Зрители на първото фестивално представление бяха децата от детските градини и училищата в Търговище, както и малчуганите от с. Вардун. Гледайки с голям интерес спектакъла ”Тримата братя и ламята” по Кольо Карагеоргиев , представен от най-младите актьори на Драматичен театър Търговище, децата неусетно пораснаха и научиха, че силата на човека е не къде да е, а в сърцето.

„Бъди себе си!” – това бе посланието, което отправиха към малчуганите актьорите от Драматично-куклен театър Пазарджик със спектакъла „Пат-пат”от Доналд Бисет. Всеки трябва да има чувство за собствено достойнство, да не подражава на другите, да не предава идеалите си. Развълнуваните деца се почувстваха като герои от забавната история на „Пат-Пат”.

И като говорим за любими герои, детската публика се срещна с още един от тях – „Мечо Пух” с веселата му компания, с любимите им приключения, неизменните поуки и техните лудории. Спектакълът представи Държавен куклен театър Варна.

Накрая спуснахме завесата, но съвсем за малко. Утре Ви очакваме отново!

Уважаеми малки зрители, в сряда елате да се забавляваме заедно с:

„Куклата Барби” от 10:00 ч. на сцената на Куклен театър
„Пипи дългото чорапче” от 11:30 ч.в Драматичен театър
„Чудото на Алените платна” от 15:30 ч. на сцената на Куклен театър
„За принцесата,която…..” мюзикъл за деца от 16:30 ч. на сцената на Драматичен театър

Comments are closed.