Comments are off for this post

Грозният

Премиера на „Грозният“ очаква зрителите през декември. Новият спектакъл на Драматичен театър – Търговище разказва за проблемите, които среща изобретателят на автомобилни части Лете, чийто шеф не му позволява да отиде на търговски конгрес и сам да представи последното си изобретение, защото… е прекалено грозен.

Социалната сатира „Грозният“ е на един от най-ярките представители на съвременната немска драматургия – Мариус фон Майенбург. Постановката е на Денислав Янев, а в ролята на грозния Лете влиза актьорът Петко Венелинов.

Осъзнал, че живее в свят, в който опаковката е по-важна от съдържанието, и визията му играе ключова роля за бъдещи успехи, Лете решава да си направи пластична операция. С ново лице и ново самочувствие той бързо започва да се радва на внимание от ръководството на фирмата, клиенти и жени, което никак не се харесва на завистливия му асистент и ревнивата му приятелка.

Хаос от абсурдни ситуации настъпва в момента, в който и други пожелават да бъдат успешни като Лете и решават да си направят същото лице като него. Кой кой е става все по-трудно за различаване, след като личните умения и качества отдавна са загубили значение и всички са заприличали на идентични артикули, излезли от конвейерната линия на известен бранд.

В ролята на Лете влиза актьорът Петко Венелинов, популярен сред зрителите като Станислав от сериала „Скъпи наследници“. С по няколко превъплъщения в спектакъла се заемат най-новите попълнения в трупата на театъра – Лора Недялкова и Радослав Радев, както и опитният и колоритен артист Димитър Мартинов.

Сценографията и костюмите са дело на младата Никол Трендафилова, композитор е Милен Апостолов, носител на множество награди за музика, а със специално видео участие в спектакъла ще бъде Ясен Атанасов – актьор от трупата на Театър „Българска Армия“ – София.

Спектакълът „Грозният“ в медиите:

БНР

БНТ

БТА

24 часа

Радио Шумен

GoTargo

На Мегдана

Comments are closed.